βιβλίο τακτικών και βελτίωσης | πως να βελτιωθείτε στο σκακι με τακτικά
1500 Forced Mates – Jakov Geller

1500 Forced Mates – Jakov Geller

20.95

Περιέχει 1500 θέσεις γεμάτες με τακτικές  πηγές. Τα 1380 από αυτά παρουσιάζονται ως παζλ.

Σε απόθεμα

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 2-4 ΜΕΡΕΣ

Περιγραφή

Το νέο βιβλίο του Jakov εστιάζει σε ένα βασικό στοιχείο τακτικής: τα αναπόφευκτα ματ. Περιέχει 1500 θέσεις γεμάτες με τακτικές  πηγές. Τα 1380 από αυτά παρουσιάζονται ως παζλ.

Το βιβλίο χωρίζεται σε 31 κεφάλαια, τα περισσότερα από τα οποία είναι αφιερωμένα σε μια ενιαία τακτική μέθοδο, η οποία περιγράφεται αναλυτικά. Αυτό το θεμελιώδες έργο συστηματοποιεί τις μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν θυσίες, προαγωγή πιονιού, προσέλκυση, εξάλειψη, καθοδήγηση, μπλοκάρισμα, κατάληψη του τετραγώνου, Χ-rays, καρφώματα, σαχ αποκάλυψης, διπλούς ελέγχους και μύλους.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια έχουν τίτλο Συνδυασμοί. χρησιμοποιούνται για την εμπέδωση των παρεχόμενων γνώσεων και τον έλεγχο των αποκτηθέντων δεξιοτήτων. Περιέχουν τα θεωρητικά βασικά των συνδυασμών και των περιπτώσεων που μελετήθηκαν, αλλά για να λύσει αυτούς τους γρίφους ο αναγνώστης θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσει τεχνικές που μελέτησε σε προηγούμενα μέρη του βιβλίου και όχι μόνο στο τρέχον κεφάλαιο. Επομένως, κάθε νέα τακτική μέθοδος που μελετάται αυξάνει σταδιακά την ποικιλομορφία των συνδυασμών που χρησιμοποιούνται στα επόμενα κεφάλαια.

Τα παζλ σε κάθε κεφάλαιο αυξάνουν σταδιακά σε δυσκολία. Το τελευταίο κεφάλαιο κάνει το βιβλίο χρήσιμο ακόμη και για παίκτες ανώτατου επιπέδου, επειδή αποτελείται αποκλειστικά από δύσκολους γρίφους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα καθολικό τεστ για τον έλεγχο των δεξιοτήτων αναπόφευκτων ματ.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

Συγγραφέας

Σελίδες

Ημερομηνία Έκδοσης

Εκδοτικός Οίκος

Έκδοση

Βάρος