A_Complete_Repertoire_for_Black_after_1.e4_e5_Yuriy_Krykun | σκάκι βιβλίο άνοιγμα
A Complete Opening Repertoire for Black after 1.e4-e5! – Yuriy Krykun
29.95 25.00 Στο καλάθι
Προσφορά!

A Complete Opening Repertoire for Black after 1.e4-e5! – Yuriy Krykun

25.00

-17%
Δείγμα Βιβλίου

«Το 1.e4 e5 δεν είναι απλώς ένα άνοιγμα. Είναι ρεπερτόριο που αντιπροσωπεύει το παιχνίδι μας στο σύνολό του. Είναι κάτι που οι παίκτες όλων των στυλ θα απολαύσουν λόγω των αμέτρητων δυνατοτήτων που παρέχει 1… e5. Ας ελπίσουμε ότι η εκμάθηση 1… e5 θα σας κάνει επίσης έναν καλύτερο παίκτη ”~ Yuriy Krykun

Σε απόθεμα

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 2-4 ΜΕΡΕΣ

Περιγραφή

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σκακιστές- τόσο οι σχετικά άπειροι στην αρχή της καριέρας τους, όσο και οι πεπειραμένοι, καθώς συνειδητοποιούν ότι αλλάζουν οι σκακιστικές τους επιθυμίες – είναι να επιλέξουν ένα  ρεπερτόριο ανοίγματος.

Ως σκακιστής και προπονητής, έχω δει πολλές προσεγγίσεις σε αυτό το ερώτημα, τόσο αξιοσημείωτες όσο και λανθασμένες. Μερικοί σκακιστές πιστεύουν ότι το άνοιγμα είναι κάτι που πρέπει να αγνοηθεί, ότι όλα αποφασίζονται στο μέσο του παιχνιδιού. Άλλοι πιστεύουν ότι η μελέτη των παγίδων ανοίγματος είναι αυτό που κερδίζει παρτίδες.

Μερικοί τείνουν να ακολουθούν τις προτάσεις του αγαπημένου τους σκακιστή παγκόσμιας κλάσης, ενώ άλλοι θέλουν να παρακάμπτουν τη γνωστή θεωρία ανοίγματος νωρίς, προτιμώντας τις μη δημοφιλείς δευτερεύουσες γραμμές.

Για μένα, η επιλογή ανοίγματος αφορά όλες αυτές τις αποφάσεις. Νομίζω ότι πολλά ανοίγματα είναι καλά. υπάρχουν μερικά αμφίβολα, αλλά μπορούν επίσης να αποδώσουν τρομερά αποτελέσματα συνολικά ή σε συγκεκριμένες καταστάσεις εάν επιλεγούν και αντιμετωπιστούν προσεκτικά.
Πιστεύω ακράδαντα ότι το ρεπερτόριό σας πρέπει να βασίζεται κυρίως στο στυλ παιχνιδιού σας και σε άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά, όπως η μνήμη και η εργασιακή ηθική. Είναι σημαντικό να αξιολογείτε τον εαυτό σας, καθώς και τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας, προκειμένου να είστε σε θέση να χτίσετε το σωστό ρεπερτόριο που όχι μόνο θα σας ταιριάζει, αλλά και θα βελτιώσει το συνολικό σας παιχνίδι.

Η μικρή λεπτομέρεια, ωστόσο, είναι στη λέξη «κυρίως». Δηλαδή, πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν μερικά κλασικά, στερεά ανοίγματα με άψογη φήμη, όπως το 1.ε4 ε5 ως απάντηση στο 1.ε4 ή το Queen’s Gambit και το Nimzo ως απάντηση στο 1.δ4 που σκακιστές όλων των στυλ και των επιπέδων πρέπει να δοκιμάσουν, ανεξάρτητα από το στυλ τους. Αυτό θα επιτρέψει στους σκακιστές να μάθουν, να εκτιμούν και να εξασκούν μερικές από τις βασικές σκακιστικές αξίες, όπως η σημασία του χώρου, η έλλειψη αδυναμιών, τα κακά κομμάτια και η άνετη ανάπτυξη και ούτω καθεξής.

Εγώ, από μόνος μου, ξεκίνησα ως ένθερμος παίκτης της Σικελικής. Όπως όλοι οι νέοι, με χαρά  απολάμβανα  τις πολυπλοκότητες , τις τακτικές σφαγής και οτιδήποτε άλλο αφορά στη Σικελική.
Ωστόσο, καθώς εξελισσόμουν ως σκακιστής, το στυλ μου άλλαζε επίσης. Τελικά, συνειδητοποίησα ότι ήμουν πολύ πιο επιτυχημένος με το ποζισιονάλ παιχνίδι, οπότε ήρθε η ώρα να αλλάξω το στυλ – και το 1.ε4 ε5 μου ταίριαξε καλά.

Έχω χρησιμοποιήσει αυτήν την κίνηση ως απάντηση στο 1.ε4 σχεδόν αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια, τόσο σε πιο αδύναμους όσο  και ισχυρότερους αντιπάλους , με φανταστικά αποτελέσματα. Μόνο αν  άλλα ανοίγματα θα μου έδιναν τέτοια αποτελέσματα!

Δεν έχω μελετήσει μόνο αυτές τις βαριάντες, αλλά τις έχω δείξει και σε πολλούς μαθητές μου. Για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε σχεδόν πάντα επικεντρωθεί στις πιο επικίνδυνες δυνατότητες των Λευκών, όπως τη Ruy Lopez, την ιταλική και τη Σκωτσέζικη. Περιστασιακά, έχουμε επίσης αναλύσει τις δευτερεύουσες γραμμές- είτε ως μέρος της προετοιμασίας για συγκεκριμένους αντιπάλους είτε για να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές μου θα γίνουν πιο καθολικοί παίκτες και θα αποκτήσουν περισσότερες γενικές γνώσεις.

Τελικά, συνειδητοποίησα ότι η γνώση που απέκτησα από το 1.ε4 ε5 μπορεί και πρέπει να μοιραστεί σε περισσότερους σκακιστές, και έτσι το βιβλίο μου ζωντανεύει. Φυσικά, οι αναγνώστες θα διαφέρουν, οπότε δεν υπάρχει λύση «one-size-fits-all». Όμως, προσπάθησα προσεκτικά και επιμελώς να επιτύχω τον ίδιο στόχο που χρησιμοποιώ όταν συνεργάζομαι με τους μαθητές μου: να διατηρήσω τις προτάσεις μου τόσο θεωρητικά αξιόπιστες  όσο πρακτικές και προσβάσιμες.

Περιμένω όχι μόνο σκακιστές με τίτλο αλλά και σκακιστές συλλόγου καθώς και οι λιγότερο έμπειροι αναγνώστες να επωφεληθούν εξίσου από αυτό το βιβλίο. Έτσι, μερικές φορές θα βρείτε εξαιρετικά οξεία καινοτομία , αλλά σε πολλές περιπτώσεις, θα βασιστούμε στην κατανόηση της θέσης, τις τυπικές δομές και τις τυπικές ιδέες. Πιστεύω ότι το άνοιγμα δεν αφορά μόνο την απομνημόνευση, οπότε έχω ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση από πολλούς συγγραφείς διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ της πρότασης αντικειμενικών καλών βαριαντών καθώς και της διασφάλισης επαρκούς δουλειάς για να ξεκινήσετε. Δεν θα χρειαστεί να περάσετε χρόνια για να μελετήσετε το υλικό, φοβούμενοι ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να μάθετε.

1. Το ε4 ε5 δεν είναι απλώς ένα άνοιγμα. Είναι ρεπερτόριο που αντιπροσωπεύει το παιχνίδι μας στο σύνολό του. Είναι κάτι που οι σκακιστές όλων των στυλ θα απολαύσουν λόγω των αμέτρητων δυνατοτήτων που παρέχει το 1… ε5. Ας ελπίσουμε ότι η εκμάθηση 1… ε5 θα σας κάνει επίσης έναν καλύτερο παίκτη. Και, τέλος, ελπίζω ότι το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας όχι μόνο θα σας γεμίσει χαρά, αποτυπώνοντας το πάθος για το σκάκι με τις βαριάντες που παρουσιάζονται σε αυτό το έργο.-

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Ημερομηνία Έκδοσης

Συγγραφέας

Εκδοτικός Οίκος

Έκδοση

Σελίδες

Βάρος

ISBN

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “A Complete Opening Repertoire for Black after 1.e4-e5! – Yuriy Krykun”