βιογραφία του Ding Liren| βιογραφίες σκακιστών
Ding Liren’s Best Games – A Chess Biography – Davorin Kuljasevic

Ding Liren’s Best Games – A Chess Biography – Davorin Kuljasevic

27.95

Σε αυτή τη συλλογή των καλύτερων παιχνιδιών του Ding Liren( 17ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι), ο συγγραφέας ακολουθεί και εξερευνά την άνοδο του Liren από τα πρώτα του σκακιστικά βήματα ως την κορυφή του σκακιστικού κόσμου

Εκκαθάριση
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 2-4 ΜΕΡΕΣ

Περιγραφή

Στις 30 Απριλίου 2023, στην Αστάνα του Καζακστάν, ο Κινέζος grandmaster Ding Liren νίκησε εντυπωσιακά τον Ρώσο Ian Nepomniachtchi σε μια δραματική μάχη για το στέμμα του σκακιού. Ο Ντινγκ Λίρεν όχι μόνο έγινε ο 17ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι, αλλά κέρδισε επίσης τις καρδιές των οπαδών του σκακιού σε όλο τον κόσμο με την απίστευτη μαχητικότητα και τις αφοπλιστικές συνεντεύξεις του. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, ο νέος πρωταθλητής είπε ότι ο αγώνας «αντανακλούσε το βάθος της ψυχής του».

Ταπεινός και σχεδόν ευάλωτος στη συμπεριφορά του, ο Ντινγκ Λίρεν είναι ένας τρομερός μαχητής με πλούσιο εσωτερικό σκακιστικό κόσμο. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, η δημιουργική του απόδοση ήταν τεράστια. Τα παιχνίδια του διαθέτουν εξαιρετική ακρίβεια, ορθολογισμό και ανώτερη τεχνική φινάλε από τη μια πλευρά και ταλέντο να βρίσκει εξαιρετικές, ευφάνταστες λύσεις από την άλλη. Η στωικότητά του μπροστά στις αντιξοότητες και η ικανότητά του να μαθαίνει γρήγορα από τα λάθη και να προσαρμόζεται στους αντιπάλους του είναι μοναδική.

Λίγοι μεγάλοι του σκακιού μπορούν να καυχηθούν ότι έφτασαν στην πρώτη θέση τόσο στην παγκόσμια κατάταξη του blitz όσο και στο rapid και έγιναν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο κλασικό σκάκι. Ακόμη λιγότεροι μπορούν να διεκδικήσουν ένα αήττητο σερί 100 κλασικών παιχνιδιών. Αυτός είναι ο ιδιαίτερος Ding Liren.

Σε αυτή τη συλλογή των καλύτερων παιχνιδιών, ο grandmaster Davorin Kuljasevic ακολουθεί και εξερευνά την άνοδο του Ding Liren από τα πρώτα του σκακιστικά βήματα στην επαρχιακή Κίνα στην κορυφή του σκακιστικού κόσμου. Χωρίς να κρύβει τον θαυμασμό του για αυτή την εξαιρετική ιδιοφυΐα του σκακιού, ο συγγραφέας περιγράφει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του Ding Liren και πώς αυτές οι εμπειρίες τον διαμόρφωσαν ως παίκτη και άνθρωπο.

Ο Davorin Kuljasevic είναι ένας διεθνής Grandmaster που γεννήθηκε στην Κροατία. Αποφοίτησε από το Texas Tech University και είναι έμπειρος προπονητής. Το πρώτο του βιβλίο Beyond Material: Ignore the Face Value of Your Pieces ήταν φιναλίστ για το βραβείο Boleslavsky-Averbakh, το βραβείο καλύτερου βιβλίου της FIDE, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού. Το δεύτερο βιβλίο του, How To Study Chess On Your Own, ήταν διεθνές μπεστ σέλερ.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος

Ημερομηνία Έκδοσης

Εκδοτικός Οίκος

Έκδοση

,

Σελίδες

Συγγραφέας

ISBN