μεσαίο παιχνίδι σκάκι | βιβλίο για μέσαιο παιχνίδι
Winning Chess Middlegames – Volume 2 – An Essential Guide to 1.e4 Pawn Structures – Ivan Sokolov

Winning Chess Middlegames – Volume 2 – An Essential Guide to 1.e4 Pawn Structures – Ivan Sokolov

27.95

Αυτό είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα βιβλία μεσαίου παιχνιδιού των τελευταίων χρόνων.

Σε απόθεμα

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 2-4 ΜΕΡΕΣ

Περιγραφή

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί χρειάζονται μόνο δευτερόλεπτα οι γκρανμάστερ για να δουν τι συμβαίνει σε μια θέση σκακιού; Είναι όλα σχετικά με τις δομές πιονιού, όπως εξήγησε ο Ivan Sokolov στο πρωτοποριακό βιβλίο του Winning Chess Middlegames.

Στο μπεστ σέλερ του 2010, ο Sokolov εστίασε στις δομές που προκύπτουν από τα ανοίγματα 1.d4. Σε αυτόν τον νέο συνοδευτικό οδηγό, σειρά έχουν οι παίκτες 1.e4. Αυτός ο νέος τόμος καλύπτει μια ντουζίνα  δομές, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων σχηματισμών πιονιών στα εύκαμπτα ανοίγματα Ruy Lopez, Italian και Petroff. Αλλά και το διπλό πιόνι των μαύρων στο Rauzer Sicilian, το διαβόητο Maroczy Bind, το μυστηριώδες Hedgehog, το πολύπλευρο Sveshnikov και το παράδοξο γαλλικό Winawer. Τα παιχνίδια ανώτατου επιπέδου που έχουν αναλυθεί σε βάθος απεικονίζουν τα μοτίβα σε όλες αυτές τις δομές.

Οι παίκτες  που μελετούν Winning Chess Middlegames 1.e4 ή 1.d4 θα:

  • βελτιώνουν σημαντικά τις δεξιότητές τους στο μέσο της παρτίδας
  • αναπτύξουν μια ακριβή αίσθηση του ποιες θέσεις ταιριάζουν στο στυλ τους
  • αποκτήσουν νέες στρατηγικές και πρακτικές γνώσεις για τα ανοίγματα

Η ανάλυση του Ιβάν Σοκόλοφ είναι βαθιά αλλά προσιτή και δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο. Όπως έγραψε ο κριτικός Sean Marsh για τον πρώτο τόμο: “Οι ξεκάθαρες και κατατοπιστικές εξηγήσεις μεταφέρουν μια μεγάλη ποσότητα γνήσιας σοφίας Grandmasterly. Αυτό είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα βιβλία  στο μέσο της παρτίδας των τελευταίων χρόνων.”

Ο Ivan Sokolov είναι ένας κορυφαίος γκραν μάστερ που γεννήθηκε στη Βοσνία και ζει στην Ολλανδία. Είναι πρώην πρωταθλητής Γιουγκοσλαβίας και Ολλανδίας και έχει νικήσει τους παγκόσμιους πρωταθλητές Garry Kasparov, Vladimir Kramnik και Viswanathan Anand. Ως προπονητής, οδήγησε το Ουζμπεκιστάν στη νίκη στην Ολυμπιάδα Τσενάι του 2022. Ο Sokolov έχει γράψει μια ντουζίνα βιβλία με μεγάλη αναγνώριση.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος

Ημερομηνία Έκδοσης

Εκδοτικός Οίκος

Έκδοση

ISBN

Σελίδες

Συγγραφέας