Βήμα_1+_Cor_van_Wijgerden | παιδικό σκακιστικό βιβλίο
Βήμα 1+ – Cor van Wijgerden
5.00 4.80 Στο καλάθι
Προσφορά!

Βήμα 1+ – Cor van Wijgerden

4.80

-4%
Δείγμα βιβλίου

Το βιβλίο ασκήσεων Βήμα 1+ από την Ολλανδική σειρά «Βήμα-Βήμα» των Rob Brunia and Cor van Wijgerden. Στις 56 σελίδες του περιέχει 489 ασκήσεις.

Σε απόθεμα

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 2-4 ΜΕΡΕΣ

Περιγραφή

Το βιβλίο ασκήσεων Βήμα 1+ από την Ολλανδική σειρά «Βήμα-Βήμα» των Rob Brunia and Cor van Wijgerden. Στις 56 σελίδες του περιέχει 489 ασκήσεις.

Λίγα λόγια για το Βήμα 1+
Σχεδόν όλα τα παιδιά δεν είναι ακόμα έτοιμα να παίξουν μία παρτίδα σκάκι, ακόμα και αν τελείωσαν με επιτυχία το βιβλίο ασκήσεων του Πρώτου Βήματος. Σε κάθε παρτίδα στήνουν κομμάτια με μεγάλη συχνότητα που άλλες φορές ο αντίπαλος τα βλέπει και άλλες όχι. Δεν έχουν ακόμα καλή αντίληψη για το τι γίνεται στη σκακιέρα π.χ. δε βλέπουν όλες τις πιθανές αμυντικές και επιθετικές κινήσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα ως το πλέον σπουδαιότερο, διαφορετικά θα παραμείνει ως μία σημαντική αδυναμία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δε θα πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε σε νέα ύλη, αν τα παιδιά δεν έχουν κατανοήσει τα βασικά σε μεγάλο βαθμό.

Προσέχοντας τις παρτίδες τους μπορούμε να παρατηρήσουμε τι από αυτά που έχουμε μάθει εφαρμόζεται στην πράξη. Δε γίνεται ένα παιδί που δεν μπορεί να δει ένα κομμάτι που κρέμεται να του διδάξουμε τη διπλή απειλή του Δεύτερου Βήματος και να τη χρησιμοποιήσει και στις παρτίδες του. Η καλύτερη μέθοδος για την ανάπτυξη των παιδιών είναι να τα αφήνουμε να παίζουν παρτίδες. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι κάθε παιδί χρειάζεται διαφορετικό χρόνο από το άλλο για να ολοκληρώσει την κάθε φάση. Ένα παιδί ίσως χρειαστεί να παίξει 300 παρτίδες, ενώ κάποιο άλλο ίσως 1000. Φυσικά, οι ασκήσεις βοηθούν ώστε αυτό να γίνει πολύ πιο γρήγορα.

Βρισκόμαστε στο Πρώτο Βήμα, που σημαίνει ότι όλα γίνονται σε μία κίνηση. Βρισκόμαστε όμως στο βιβλίο ασκήσεων Βήμα 1+ που σημαίνει ότι πλησιάζουμε στο Δεύτερο Βήμα. Εδώ πλέον ο μαθητής θα πρέπει να επιλέξει το σωστό κόψιμο, μετρώντας ΄την επόμενη κίνηση του αντιπάλου.
Ξεπερνάμε τη μία κίνηση (μισή στην πραγματικότητα) και βαδίζουμε προς τη μία (λευκά – μαύρα).

Εδώ ο μαύρος μπορεί να κόψει τον αξιωματικό του λευκού με δύο τρόπους. Με το 1. … βxγ6 και με το 1. … Ιxγ6. Δυστυχώς μετά από βxγ6 ακολουθεί το 2. Βxε7 και τα μαύρα χάνουν κομμάτι. Άρα ο μαθητής αρχίζει να κοιτάζει λίγο πιο μακριά και σε λίγο θα είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Περιεχόμενα βιβλίου ασκήσεων Βήμα 1+:
Στο βιβλίο ασκήσεων Βήμα 1+ υπάρχουν 9 σελίδες με περιλήψεις των μαθημάτων και 489 ασκήσεις

  1. Κερδίζοντας υλικό
  2. Άμυνα
  3. Ματ
  4. Άμυνα
  5. Άμυνα υπό την απειλή του ματ
  6. Προσοχή πατ!
  7. Δημιουργώντας το ματ
  8. Ελεύθερο πιόνι
  9. Άμυνα εναντίον ελεύθερου πιονιού.-

Περισσότερα Ελληνικά Σκακιστικά βιβλία

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Ημερομηνία Έκδοσης

Συγγραφέας

Εκδοτικός Οίκος

Έκδοση

Σελίδες

Βάρος

ISBN

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Βήμα 1+ – Cor van Wijgerden”