Understanding_before_Moving_3_1_Sicilian_Structures_The_Najdorf_and_Scheveningen_Herman_Grooten | βιβλίο σκακι ρεπερτόριο
Understanding before Moving 3.1 Sicilian Structures – The Najdorf and Scheveningen – Herman Grooten
31.50 25.50 Στο καλάθι
Προσφορά!

Understanding before Moving 3.1 Sicilian Structures – The Najdorf and Scheveningen – Herman Grooten

25.50

-19%
Δείγμα βιβλίου

«Αλλά γράφω για ένα κοινό που, σε γενικές γραμμές, δεν ενδιαφέρεται για το σκάκι ως διαγωνισμός μνήμης. Δεν πρόκειται να σας προσφέρω πολλές καινοτομίες και πυκνά δέντρα παραλλαγής. Αντιθέτως. Η προσέγγιση είναι να οδηγήσει τον αναγνώστη στον φαινομενικά αδιαπέραστο λαβύρινθο των παραλλαγών χωρίς να χτυπήσει, αλλά στη συνέχεια να βασίσει τα σχόλιά μου σε σχέδια και έννοιες αντί για ανάλυση υπολογιστή. ” ~ Herman Grooten

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 2-4 ΜΕΡΕΣ

Περιγραφή

O Herman Grooten προλογίζει:

Μετά την παραγωγή των δύο πρώτων τόμων της σειράς (ο πρώτος Ruy Lopez and Italian Structures  μετά το 1.e4 e5, ο δεύτερος για τις Queens Gambit Structures μετά το 1.d4 d5), ήρθε η ώρα να εξετάσω τον τρίτο τόμο. Δεδομένου ότι το Sicilian είναι ένα τόσο δημοφιλές άνοιγμα μεταξύ των παικτών του κλαμπ, η επιλογή ήταν ουσιαστικά αυτόματη και είχε ως αποτέλεσμα το βιβλίο που έχετε τώρα. Ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο από νωρίς ότι ένα τόσο λεπτό και ευρύ άνοιγμα δεν θα μπορούσε ποτέ να χωρέσει σε έναν τόμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σειρά θα συνεχιστεί με περισσότερα βιβλία της Σικελίας μετά από αυτό.

Όπως είπε ο πρώην δάσκαλός μου, ο αείμνηστος Huub van Dongen: «Υπάρχει περισσότερη βιβλιογραφία μόνο για την παραλλαγή του Najdorf παρά για τον Μεσαίωνα!» Και, ίσως, ίσως έχει δίκιο. Οι πολυπλοκότητες της Σικελίας είναι τέτοιες που είναι καθήκον να τους εξηγήσω με το στυλ που δημιούργησα με τους δύο πρώτους τόμους σε πιο κλασικά ανοίγματα. Κάθε παραλλαγή της Σικελίας έχει αρκετά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αξίζει ξεχωριστή θεραπεία. Όμως, τοποθετώντας τα συστήματα σε βιβλία προσπάθησα να ομαδοποιήσω αυτά που μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους. Ως εκ τούτου, ο Δράκος δεν πηγαίνει με το Sveshnikov. Στο παρόν βιβλίο θα βρείτε τις παραλλαγές Najdorf και Scheveningen, οι οποίες μοιάζουν περισσότερο ο ένας με τον άλλον και μάλιστα έχουν κάποια αλληλεπικάλυψη. Αλλά προτού προχωρήσουμε περισσότερο, πρέπει να ανοίξουμε μια μικρή ερώτηση: γιατί να παίξουμε καθόλου Σικελία;

Όπως καλύπτεται στον 1ο τόμο της κατανόησης πριν από τη μετακίνηση, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το 1.e4 e5. Αυτό ισχύει ακόμα σήμερα. Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι ισχυροί παίκτες που παίζουν ενάντια σε παίκτες με χαμηλότερη βαθμολογία με τους Black μερικές φορές δυσκολεύονται να δημιουργήσουν αρκετές πιθανότητες νίκης εκεί, εάν ο White δεν έχει την τάση. Ως εκ τούτου, πολλοί παίκτες παίζουν τη Σικελία παράλληλα με την κύρια επιλογή τους: μερικές φορές ένας απότομος αγώνας είναι αυτό που χρειάζεται!

Η δεύτερη ερώτηση που πρέπει να απαντήσω πρώτα είναι πώς θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο κοινό οι παίκτες του κλαμπ οι προαναφερθείσες γραμμές της Σικελίας (Najdorf και Scheveningen), που υπήρχαν στα ρεπερτόρια σχεδόν όλων των παγκόσμιων πρωταθλητών. Αυτό γίνεται σύμφωνα με την έννοια αυτής της σειράς: διευκόλυνση της κατανόησης των τυπικών ελιγμών και των κοινών στρατηγικών ή τακτικών εννοιών του ανοίγματος. Αυτά θα παρουσιαστούν με δομημένο τρόπο χρησιμοποιώντας σχολιασμένα παιχνίδια στις διάφορες γραμμές του Najdorf και του Scheveningen. Κάθε γραμμή (ουσιαστικά, κάθε White 6η κίνηση στις δύο παραλλαγές) έχει μια εκτενή εισαγωγή και μια επιλογή ολόκληρων παιχνιδιών. Αυτή είναι μια συνειδητή απόφαση: η εμπειρία δείχνει ότι οι παίκτες που έχουν στο μυαλό τους ολόκληρα παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του deep endgame) έχουν καλύτερη ιδέα για το πώς να κερδίσουν πλεονεκτήματα ανοίγματος και – έχοντας τα αποκτήσει – πώς μπορούν να μετατραπούν σε νίκες.

Θυμάστε τι είπα για τη Σικελία που δεν ταιριάζει σε ένα βιβλίο; Λοιπόν, αν ήθελα να είμαι εξαντλητικός, ούτε το Najdorf. Η βιβλιοθήκη σκακιού μου έχει δύο βιβλία από τα οποία είναι παχύ – σχετικά με την παραλλαγή Polugaevsky του Najdorf. Το έπαιξα αρκετά όταν ήμουν περίπου 20 ετών: το δέντρο παραλλαγής είναι πυκνό και εξαιρετικά δύσκολο να το απομνημονεύσετε, αλλά πρέπει να το απομνημονεύσετε, αφού η στρατηγική παίζει περιορισμένο ρόλο εδώ.

Αλλά γράφω για ένα κοινό που, σε γενικές γραμμές, δεν ενδιαφέρεται για το σκάκι ως διαγωνισμός μνήμης. Δεν πρόκειται να σας προσφέρω πολλές καινοτομίες και πυκνά δέντρα παραλλαγής. Αντιθέτως. Η προσέγγιση είναι να οδηγήσει τον αναγνώστη στον φαινομενικά αδιαπέραστο λαβύρινθο των παραλλαγών χωρίς να χτυπήσει, αλλά στη συνέχεια να βασίσει τα σχόλιά μου σε σχέδια και έννοιες αντί για ανάλυση υπολογιστή. (Αυτό σημαίνει ότι κυριαρχούν τα λεκτικά σχόλια.) Τα παραδείγματα πρέπει να είναι αρκετά σαφή και να αφήνουν αρκετή εντύπωση στο μυαλό σας ότι, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκο γίνεται το παιχνίδι, μπορείτε
προσαρμόστε αυτό που έχετε ήδη μάθει στη νέα κατάσταση. Ακόμη και με αυτό το υπερβολικά έντονο άνοιγμα, η κατανόηση των στρατηγικών βασικών έχει τεράστια σημασία. Με την υποστήριξη αυτών, έχετε περισσότερες πιθανότητες πλοήγησης στο δέντρο παραλλαγών. Φυσικά, ορισμένες παραλλαγές θα είναι απαραίτητες, αλλά θα τις δοκιμάσω και θα τις χρησιμοποιήσω για να δείξω το σημείο μου, αντί να είναι το σημείο. Όσο καλύτερη είναι η αντίληψή σας για τη θέση, τόσο λιγότερο εξαρτάται από εσάς σε συγκεκριμένες κινήσεις-ακολουθίες ούτως ή άλλως.

Είναι πάντα σωστό να αναγνωρίζετε τα άτομα των οποίων η υποστήριξη βοήθησε στη δουλειά σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Άγγλο grandmaster Daniel Fernandez για την εργασία του σε αυτό το βιβλίο. Ασχολήθηκε με την αγγλική μετάφραση. και επίσης, ως γνώστης του ίδιου του Σικελίου, μπόρεσε να δώσει χρήσιμες συμβουλές σε διάφορα σημεία.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Ημερομηνία Έκδοσης

Συγγραφέας

Εκδοτικός Οίκος

Έκδοση

Σελίδες

Βάρος

ISBN

9789492510631

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Understanding before Moving 3.1 Sicilian Structures – The Najdorf and Scheveningen – Herman Grooten”