The Queen’s Gambit Accepted – A Modern Counterattack in an Ancient Opening – Maxim Dlugy

29.95

Αυτό το βιβλίο θα σας διδάξει όχι μόνο το Queen’s Gambit Accepted, αλλά και τη σκακιστική στρατηγική γενικότερα

Εξαντλημένο

Περιγραφή

Το The Queen’s Gambit Accepted είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά ανοίγματα στο σκάκι. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη σκακιστική λογοτεχνία στα τέλη του 15ου αιώνα. Πάνω από 500 χρόνια αργότερα, ο Αμερικανός Grandmaster Max Dlugy αποδεικνύει σε αυτό το πρωτοποριακό έργο ότι το QGA εξακολουθεί να είναι ένα μαχητικό, ασυμβίβαστο άνοιγμα που επιτρέπει στα μαύρα να παίξουν για μια νίκη από την πρώτη κιόλας κίνηση.

Αλλά η ολοκληρωμένη κάλυψή του είναι κάτι που θα θέλουν να μελετήσουν και οι παίκτες που αντιμετωπίζουν το QGA με τα λευξά. Ο Dlugy όχι μόνο χαρτογραφεί προσεκτικά την καλύτερη στρατηγική των μαύρων, αλλά δίνει επίσης μεγάλη προσοχή στο πώς πρέπει να παίζουν τα λευκά. Οι θέσεις που αναλύονται είναι ένας συνδυασμός των τακτικών στοιχείων και των βασικών θέσεων, όπως ο χώρος, ο χρόνος και η δομή του πιονιού που πρέπει να αξιολογούνται κατά την επιλογή των γραμμών σας.

Αυτό το βιβλίο θα σας διδάξει όχι μόνο το QGA, αλλά και τη σκακιστική στρατηγική γενικότερα. Θα σας διδάξει πώς να παίζετε σταθερές αλλά ζωηρές θέσεις και θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε κάτι από το κλασικό στυλ και τις ξεκάθαρες εξηγήσεις του Maxim Dlugy. Αν θέλετε να βελτιώσετε το σκάκι σας ενώ μαθαίνετε ένα αξιόπιστο άνοιγμα με τα μαύρα, τώρα διαβάζετε το βιβλίο που χρειάζεστε. — Από τον πρόλογο του GM Alex Fishbein

Ο Max Dlugy έχει μεγάλη εμπειρία με το QGA, έχοντας το παίξει με επιτυχία για περισσότερα από 40 χρόνια. Σε αυτό το βιβλίο, παρουσιάζει νέες αναλύσεις σε καθιερωμένες γραμμές και αποκαθιστά πολλές παραλλαγές, ανατρέποντας την υπάρχουσα θεωρία. Είτε παίζετε με τα λευκά είτε με τα μαύρα, αυτή η δημιουργική, πρωτοποριακή θεραπεία του Queen’s Gambit Accepted θα είναι απαραίτητη.

 

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος

Ημερομηνία Έκδοσης

Εκδοτικός Οίκος

Έκδοση

ISBN

Σελίδες

Συγγραφέας