καινούργια κυκλοφορία βιβλίου | καινούργιο σκακιστικό βιβλίο
Rock Solid Chess – Vol. 2 – Tiviakov’s Unbeatable Strategies- Piece Play – Sergey Tiviakov, Yulia Gokbulut

Rock Solid Chess – Vol. 2 – Tiviakov’s Unbeatable Strategies- Piece Play – Sergey Tiviakov, Yulia Gokbulut

27.95

Εικονογραφημένο με παραδείγματα από κλασικά παιχνίδια και από δικά του παιχνίδια, και υποστηριζόμενο από διδακτικές ασκήσεις, το Volume Two of Rock Solid Chess προσφέρει ανεκτίμητες και μοναδικές οδηγίες για θέματα που δεν καλύπτονται στα παραδοσιακά εγχειρίδια.

Σε απόθεμα

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 2-4 ΜΕΡΕΣ

Περιγραφή

Ο Sergey Tiviakov ήταν αήττητος σε ένα σερί περισσότερων από εκατό παρτίδων σκακιού ως επαγγελματίας. Ποιος καλύτερα να μοιραστεί τα μυστικά του Rock Solid Chess και τη δραστηριότητα και την αξία των κομματιών από τον Tiviakov;

Ο εξαιρετικά αναγνωρισμένος πρώτος τόμος της τριλογίας του για τη σκακιστική στρατηγική ασχολήθηκε με δομές πιονιών. Σε αυτόν τον δεύτερο τόμο, ο Σεργκέι προχωρά στη συζήτηση για το παιχνίδι κομματιών και τις μοναδικές θέσεις πάνω στη σκακιέρα. Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν το ζεύγος των αξιωματικών, τους ανόμοιους αξιωματικούς, την κεντροποίηση και το σχεδόν αγνοημένο ερώτημα για το πότε και αν θα γίνει ροκέ.

Ο Tiviakov δείχνει επίσης πώς η αξία των κομματιών μπορεί να ποικίλλει δραστικά ανάλογα με την ακριβή τους θέση. Δείχνει πώς μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η αξιολόγηση μιας θέσης και η σωστή στρατηγική για το παιχνίδι της, μετακινώντας ένα μόνο πιόνι από το ένα τετράγωνο στο άλλο.

Στα τελευταία κεφάλαια, ο Tiviakov συζητά πώς να παίξετε σε πιεσμένες και παθητικές θέσεις, πώς να παίξετε για μια νίκη με τα μαύρα και πώς να επιλέξετε τη στρατηγική σας, με βάση το στυλ του αντιπάλου και άλλους ψυχολογικούς παράγοντες.

Εικονογραφημένο με παραδείγματα από κλασικά παιχνίδια και από δικά του παιχνίδια, και υποστηριζόμενο από διδακτικές ασκήσεις, το Volume Two of Rock Solid Chess προσφέρει ανεκτίμητες και μοναδικές οδηγίες για θέματα που δεν καλύπτονται στα παραδοσιακά εγχειρίδια. Αυτά τα μαθήματα στρατηγικής θα βελτιώσουν σημαντικά το σκάκι σας και είναι κατάλληλα για όλους τους αναγνώστες, από απλούς παίκτες  έως γκραν μάστερ.

Ο Σεργκέι Τιβιάκοφ είναι γκραν μάστερ, χρυσός Ολυμπιονίκης, τρεις φορές Πρωταθλητής Ολλανδίας και Πρωταθλητής Ευρώπης.

Η Yulia Gökbulut είναι FIDE Master Women, συγγραφέας σκακιού και αθλητικογράφος από την Τουρκία.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

ISBN

Βάρος

Ημερομηνία Έκδοσης

Εκδοτικός Οίκος

Έκδοση

Σελίδες

Συγγραφέας

,