συλλογές παρτίδων του Max Euwe | σκακιστικές βιογραφίες
Max Euwe’s Best Games – The Fifth World Chess Champion (1935-’37) – Jan Timman

Max Euwe’s Best Games – The Fifth World Chess Champion (1935-’37) – Jan Timman

29.95

Αυτό το βιβλίο προσφέρει ογδόντα από τα παιχνίδια του Max Euwe .Είναι απίστευτο πόσο υψηλό ήταν το επίπεδο παιχνιδιού του Euwe για πάνω από πενήντα χρόνια – και πόσο ελκυστικό ήταν το επιθετικό του στυλ.

Εκκαθάριση
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 2-4 ΜΕΡΕΣ

Περιγραφή

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού Max Euwe, ο οποίος κατείχε τον τίτλο από το 1935-1937, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκακιστές στην ιστορία. Πολλά έχουν γραφτεί γι’ αυτόν και ο ίδιος έγραψε δεκάδες βιβλία. Έλειπε όμως μια εξαιρετική συλλογή παιχνιδιών αυτής της «αποτελεσματικής, ανθρωποφάγου τίγρης», όπως τον αποκαλούσε κάποτε  ο Αμερικανός σκακιστής William Ewart Napier.

Τα καλύτερα παιχνίδια του Max Euwe καλύπτουν αυτό το κενό. Και δεν θα μπορούσε να το είχε γράψει κανένας άλλος εκτός από τον διάδοχο του Euwe στο ολλανδικό σκάκι – τον ​​Jan Timman, τον φιναλίστ του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και αναμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους αναλυτές σκακιού της εποχής μας.

Αυτό το βιβλίο προσφέρει ογδόντα από τα παιχνίδια του Max Euwe σχολιασμένα με μεγάλη σαφήνεια, ξεκινώντας από τις αρχές των είκοσι του, όταν έφτασε στην κορυφή του κόσμου, μέχρι τα εβδομήντα, όταν ήταν ακόμα μια υπολογίσιμη δύναμη. Είναι απίστευτο πόσο υψηλό ήταν το επίπεδο παιχνιδιού του Euwe για πάνω από πενήντα χρόνια – και πόσο ελκυστικό ήταν το επιθετικό του στυλ.

Ο Timman έκανε πολλές ανακαλύψεις στα καλύτερα και πιο διάσημα παιχνίδια του Euwe, αλλά έχει επίσης ανακαλύψει αρκετές λιγότερο γνωστές λαμπρότητες. Αν και ήταν ερασιτέχνης σχεδόν σε όλη του τη ζωή, ο Euwe ήταν καλύτερα έμπειρος στη θεωρία του ανοίγματος από τους περισσότερους αντιπάλους του ανώτατου επιπέδου. Αν και ήταν το αουτσάιντερ, κέρδισε τον πανίσχυρο Alexander Alekhine σε έναν επικό αγώνα Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 1935. Στα 52 του, μπορούσε ακόμα να νικήσει κορυφαίους παίκτες όπως ο Geller και ο Najdorf με φανταστικό επιθετικό παιχνίδι στο τουρνουά της Ζυρίχης. Και όταν ήταν πάνω από εβδομήντα, ήταν ακόμα πολύ επικίνδυνος για τη νέα επερχόμενη ολλανδική γενιά.

Αυτή η συλλογή παιχνιδιών, που αναλύθηκε από τον κορυφαίο γκρανμάστερ Jan Timman, είναι απαραίτητο για όποιον ενδιαφέρεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκάκι.

Ο Jan Timman, φιναλίστ του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Σκακιού, είναι συγγραφέας πολλών μπεστ σέλερ σκακιστικών βιβλίων.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Έκδοση

,

Εκδοτικός Οίκος

Ημερομηνία Έκδοσης

Σελίδες

Συγγραφέας

ISBN