Σκάκι για παιδιά
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΦΙΝΑΛΕ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΦΙΝΑΛΕ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ

14.00

Μια νέα σημαντική προσθήκη στην ελληνική σκακιστική βιβλιογραφία κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2023 με στόχο να βοηθήσει στην κατανόηση και αφομοίωση των πιο σημαντικών γνώσεων για το τελευταίο στάδιο της παρτίδας, το φινάλε.

Σε απόθεμα

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 2-4 ΜΕΡΕΣ

Περιγραφή

Μετά την εκµάθηση των ϐασικών κανονισµών του σκακιού, οι κορυφαίοι προπονητές του κόσµου συµφωνούν πως πρέπει να δοθεί η µέγιστη σηµασία στην εκµάθηση του τελευταίου σταδίου της παρτίδας, το ϕινάλε. Γιατί άραγε ; Γιατί έχει τόσο µεγάλη σηµασία η εκµάθηση του ϕινάλε ακόµα και για τους αρχάριους σκακιστές και τις σκακίστριες;
Η απάντηση δεν είναι µονοδιάστατη αλλά πολυσύνθετη. Ο ϐασικότερος λόγος είναι ότι στο ϕινάλε έχουµε τη δυνατότητα να δούµε σε πλήρη ανάπτυξη τις δυνατότητες του κάθε κοµµατιού και αυτό στη συνέχεια µας ϐοηθά να κατανοήσουµε πώς να αξιοποιήσουµε πιο κατάλληλα το κάθε κοµµάτι στο άνοιγµα και στο µέσο της παρτίδας. ΄Ενας άλλος σηµαντικός λόγος είναι πως το ϕινάλε είναι η πυξίδα µας, ο ϕάρος, στον οποίο στοχεύουµε να ϕτάσουµε για να επιτύχουµε το στόχο µας.
Η γνώση, λοιπόν, των ϐασικών ϕινάλε πρέπει να είναι από τις κύριες προτεραιότητες στα πρώτα στάδια της εκµάθησης. ΄Οµως, αν η επαφή µε αυτές τις έννοιες, τις εικόνες και τις µεθόδους είναι επιφανειακή, τότε δεν µπορεί να γίνει το απαραίτητο σκαλοπάτι για τη σκακιστική µας εξέλιξη.
Είναι απαραίτητη η αφοµοίωση. Εκεί εστιάζουν και οι Γιώργος Μυλωνάκης και Παναγιώτης Ελευθεράκης, συγγραφείς του “Εισαγωγή στον κόσμο των φινάλε” που μέσα από εξαιρετικά παραδείγματα που παρουσιάζονται με πολύ αναλυτικό και παραστατικό τρόπο βοηθούν παιδιά και ενήλικες να κάνουν το σημαντικό αυτό βήμα της σκακιστικής εξέλιξης.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Συγγραφέας

Ημερομηνία Έκδοσης

ISBN

Σελίδες

Διαστάσεις