A Practical Black Repertoire with Nf6, g6, d6 Volume 1 | Σκακιστικά βιβλία στο άνοιγμα
A Practical Black Repertoire with Nf6, g6, d6 Volume 1

A Practical Black Repertoire with Nf6, g6, d6 Volume 1

24.00

Ο GM Alexei Kornev μας παρουσιάζει ένα πρακτικό ρεπερτόριο για τα μαύρα με Ιζ6, η6 και δ6. Ο αναγνώστης θα βρει την Αγγλική, τη Reti και άλλες διάφορες άμυνες.

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

ΠΑΡΑΔΟΣΗ σε 7-12 μέρες

Περιγραφή

Σε αυτόν τον τόμο ο Alexei Kornev, εξετάζει σε μεγάλο βαθμό την άμυνα Pirc. Ένα άνοιγμα με διάφορες ιδιαιτερότητες. Ένα πλεονεκτήματα του σε σε σύγκριση με άλλα ανοίγματα είναι ότι δεν έχει αναλυθεί τόσο διεξοδικά. Οι περισσότεροι σκακιστές οι οποίοι επιλέγουν το 1.ε4 αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο της μελέτης τους  στη Σικελικής Άμυνας ή στο 1…ε5. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον παίχτη με τα μαύρα να μπορεί να παίξει όχι μόνο για να ισοφαρίσει, αλλά να μπορεί να παίξει δυναμικά και να διεκδικήσει την  πρωτοβουλία.

Εκτός από την Pirc, ο συγγραφέας αναλύει στο πρώτο μέρος του βιβλίου όλες τις πιθανές διατάξεις στις οποίες τα λευκά δεν επιλέγουν τις  κινήσεις 1.ε4 και 1.δ4. Αναλύονται κινήσεις όπως 1.ζ4, 1.β3, 1.β4 (Κεφάλαιο 1), 1.Ιζ3 (Κεφάλαιο 2), 1.γ4 (Κεφάλαια 3, 4). Το δεύτερο μέρος του βιβλίου (Κεφάλαια 5-9) είναι αφιερωμένο σε σχήματα ανοίγματος στα οποία τα λευκά παίζουν μεν 1.δ4, αλλά στη συνέχεια δεν ακολουθούν γ4. Παρουσιάζεται η επίθεση Trompowsky (1.δ4 Ιζ6 2.Αη5) και το σύστημα του Λονδίνου (δ4, Ιζ3, Αζ4). Σε απάντηση σε αυτά τα στησίματα ο Μαύρος, κατά κανόνα, επιλέγει γραμμές βασιζόμενος στο …Ιζ6 και στο …η6. Οι θέσεις και τα μοτίβα τα οποία προκύπτουν είναι παρόμοια με την Ινδική Άμυνα του Βασιλιά , ή με την Άμυνα Pirc.

Για περισσότερα βιβλία στην κατηγορία άνοιγμα πατήστε ΕΔΩ.

Επιπλέον πληροφορίες

Ημερομηνία Έκδοσης

Συγγραφέας

Εκδοτικός Οίκος

Έκδοση

Σελίδες

Βάρος

ISBN